Nyheter

Karanteneprosess før slakting

1. Karantene før innkjøring til slakteriet

 

Karantene førslakting av griseer svært nødvendig, før grisene kommer inn i slakteriet er det nødvendig å mestre karanteneprosessen og standardisere gjennomføringen i selve arbeidet. Etter at grisene er transportert til slaktestedet, bør de relevante sertifikatene til grisene inspiseres strengt, inkludert opprinnelseskarantene, transportkarantene osv., og deretter bør kilden til grisene inspiseres for å sikre standardisering og effektivitet av kontrollen . Etter å ha bestemt kilden til levende griser, gjennomgå deres spesifikke immuniseringsperiode og fastslå deres helsestatus. Atferden til levende griser som kommer inn på slaktestedet blir nøye undersøkt, inkludert dynamisk oppførsel og statisk oppførsel. Under de spesielle forholdene med epidemiske svinesykdommer, må griser som skal tas inn i slakteriet ha et sertifikat for ikke-infisert område, som er en nødvendig måte å effektivt forhindre svineepidemier. I karanteneprosessen før du går inn i slakteriet, er det nødvendig å kontrollere antall levende griser nøyaktig og foreta inventar første gang når det oppdages avvik, for å forstå den spesifikke situasjonen for gristransport, og for å forstå helsen status for eksisterende griser gjennom en omfattende inspeksjon, for å sikre effektiviteten av karantene før slakting.

 

2. Inspeksjon før slakting

 

Før slakting av griser bør standardiseringen og effektiviteten av svineinspeksjon sikres gjennom individuell inspeksjon og prøveinspeksjon. Før slakting bør nye griser isoleres for observasjon og omfattende inspeksjon, og skal ikke gå blindt inn i slakteprosessen. I prosessen med individuell inspeksjon av levende griser, utføres fysisk undersøkelse ved berøring, se, hørsel og andre diagnostiske metoder for å forstå helsestatusen til levende griser, og isolasjonsinspeksjon utføres om nødvendig for å bekrefte at inspeksjonen er kvalifisert før de får komme inn i grisebingene i slakteriet. Før slakting av griser, må vi implementere prøveinspeksjon med de kvalifiserte grisene som gjenstand for fysisk undersøkelse, forstå tidsintervallet for inspeksjon, utføre regelmessige inspeksjoner, nøye observere dynamikken til griser, inkludert kosthold, mosjon, etc., Når de unormale forholdene til griser må isoleres i tide, og visuell slimhinne, munnslimhinne, avføring, etc. som gjenstand for inspeksjon, og utføre en omfattende og detaljert inspeksjon av de isolerte grisene.

 

3.Re-inspeksjon før slakting

 

Gjør en god jobb med ny inspeksjon før slakting av griser, hovedsakelig gjennom ny inspeksjon for å fastslå helsestatusen til besetningen, som er en viktig del av prosessen med slakting av gris og karantene, for å sikre effektiviteten til re-inspeksjonen. -inspeksjon av griser før slakting, må kombineres med de spesifikke forholdene til griser, på grunnlag av en omfattende inspeksjon av den individuelle gjennomføringen av den enkelte grisen med fokus på inspeksjonen, for å sikre at grisene er kvalifisert for karantenen til grisen. griser før slakting, og for å fremme grisene til å komme jevnt inn i slaktestadiet. Re-inspeksjon av griser før slakting er hovedsakelig i forhold til kroppstemperaturen til griser, gjennom kroppstemperatursjekken igjen, er det lett å forstå den spesifikke situasjonen til griser før slakting, og deretter ta effektive tiltak. På grunn av transportforbindelsen vil påvirke den fysiologiske tilstanden til griser til en viss grad, når grisene vises stressreaksjon, må kombineres med de spesifikke symptomene på griser for å utføre en omfattende analyse av nødslakting av griser for å håndtere implementering av en omfattende karantene, og basert på karantene av griser etter slakting av griser stemplet med passende segl, for å bevise at helsen til griser, og ufarlig behandling om nødvendig, for å unngå vekst eller spredning av bakterier.

 

Re-inspeksjon av griser før slakting er et slags spesialiseringsarbeid, som hovedsakelig gjenspeiles i gruppekarantene og individuell karantene, gruppekarantene tar grisene som objekt, og bestemmer helsetilstanden til griser ved å observere den spesifikke dynamikken til griser. grisene, og de vanlige indeksene inkluderer diett, drikkevann, oppkast, hvining osv. Observasjonen av grisenes aktivitet er realisert ved utvisning for å observere om det er problemet med å slippe singelen i grisene og abnormitet i utskillelsen etc. som kan sikre effektiviteten av gruppekarantene før slakting av grisene. Effektiviteten og påliteligheten av gruppekarantene før slakting. Når individuell karantene iverksettes før slakting av gris, er det i hovedsak å kontrollere den enkelte gris gjennom ulike diagnostiske metoder, med pels, utseende, sekresjon, utskillelse, hjerteslag, kroppsoverflate og så videre som hovedpunkter i karantene. Hvis det er purulent sekresjon, diaré eller blod i avføring, kan det vurderes at den enkelte gris er smittet med en viss sykdom. Dersom det er unormal hjerterytme, unormal gastrointestinal peristaltikk, knuter i lymfeknuter, hoven hud, smerter i brystet osv. kan det konkluderes med at de enkelte grisene er smittet med visse sykdommer. Før slakting av levende griser, gjennom gruppen karantene og individuell karantene for å utføre en omfattende re-inspeksjon, lett å nøyaktig forstå helsestatusen til levende griser, for å sikre standardisering av slakting og karantene av levende griser, og for å skape gunstige forhold for sikkerheten til levende griser og kjøttprodukter.


Innleggstid: 13. juni 2024